17. ZAGREBDOX NA DIGITALNOJ PLATFORMI MOJEKARTE™

17. Međunarodni festival dokumentarnog filma, koji je u ožujku odgođen zbog nepovoljne epidemiološke situacije, održat će se u novom terminu od 4. do 11. listopada 2020. godine u Zagrebu. Projekcije pedesetak filmskih naslova, koje su odabrane za ovogodišnje festivalsko izdanje, bit će održane u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu u smanjenom opsegu te uz poštivanje epidemioloških mjera. Kino SC je po broju sjedećih mjesta najveća kinodvorana u Zagrebu pa je ta lokacija odabrana da može filmove, u vrijeme restriktivnih mjera, pogledati najveći mogući broj gledatelja.

Za prodaju festivalskih ulaznica i paketa ulaznica organizator ovogodišnjeg ZagrebDox festivala odabrao je digitalnu platformu Mojekarte™, koja svojim programskim mogućnostima i fleksibilnošću, a sve uz neprikosnovenu stručnu podršku i iskustvo ekipe Mojekarte™, omogućava prodaju ulaznica i u okolnostima tzv. nove normalnosti u kojoj se organizatorima događanja postavljaju dodatni zahtjevi, kao što je na primjer obaveza prikupljanja određenih osobnih podataka o kupcima ulaznica. Naime, prodaja ulaznica u režimu personalizacije rutinski se prakticira na sportskim događanjima za koja postoji procjena visokog sigurnosnog rizika, no u vrijeme pandemije Covid-19 taj način, koji dodatno otežava i usporuje prodaju ulaznica, aplicira se u Hrvatskoj i kod prodaje ulaznica za kulturna događanja.

Prodaja festivalskih ulaznica i paketa ulaznica za ZagrebDOX kreće putem internetskog portala mojekarte.hr 29. rujna, a kupci će sami ispisati svoje print@home ulaznice ili ih jednostavno prebaciti na svoj mobilni telefon u obliku elektroničke ulaznice. Print@home ulaznice i mobilne ulaznice na ulazima u dvoranu validirat će se elektroničkim putem čime će se u potpunosti izbjeći bilo kakav kontakt. Rijeka, rujan 2020.



Kultura socijalne distance