POU DR. ANTE STARČEVIĆ U GOSPIĆU NOVI JE ČLAN OBITELJI MOJEKARTE

Gospic
READING TIME: 3 MINUTES

 

Drago nam je da možemo u obitelji Mojekarte izreći dobrodošlicu POU dr. Ante Starčević u Gospiću. S pandemijom Covida-19, kojoj se još ne nazire kraj, nametnuo nam se novi izazov i pitanje, može li se instalacija programske opreme i edukacija korisnika odraditi bez kontakta i fizičkog prisustva na novoj lokaciji? POU dr. Ante Starčević, poslije POU Daruvar i Centra za kulturu Korčula, već je treći projekt uvođenja digitalne platforme Mojekarte™ odrađen isključivo putem interneta te bez prisustva ekipe na samoj lokaciji pa možemo iz toga zaključiti da je daljinski način rada postao za našu ekipu podrške nova normalnost, ako se smijemo poslužiti tim novo izmišljenim terminom od strane medija.

Digitalnoj, višenamjenskoj platformi Mojekarte™, na hrvatskom tržištu informacijskih rješenja za potrebe marketinga i prodaje ulaznica te drugih produkata industrije priredbi, događaja, manifestacija i doživljaja iz godine u godinu, pripada sve značajnija uloga. Ulazak platforme Mojekarte™ u kazališne, sportske i kino dvorane u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Bjelovaru, Daruvaru, Opatiji, Šibeniku, Kostreni, Kastvu, Krku, Malom Lošinju, Našicama, Korčuli, a sada evo i u Gospiću, pokrenuo je proces postepene, ali i neizbježne tranzicije i transformacije prodaje ulaznica iz analognog u digitalni svijet.

Analogni svijet u kojem već više od 300 godina dominiraju lokalne blagajne – 1732. godine publika koja je dolazila na predstave u Theatre Royal, Covent Garden, plaćala je ulazak na vratima bez garancije za mjesto, što je bila uobičajena praksa u svim tadašnjim londonskim kazalištima - pred našim očima transformira se u digitalni svijet u kojemu se ulaznice jednostavno kupuju putem interneta te postaju nematerijalizirani kodovi na ekranima pametnih telefona. Glavna prodajna uloga u tom digitalnom svijetu pripada internetskim trgovinama, internetskim portalima, ali i društvenim mrežama, a sve uz podršku suvremenog e-marketinga.

Poziv go digital dobiva s aktivnom ulogom tvrtke Moje karte i te kako vidljive rezultate diljem šire regije te uvodi novu, digitalnu paradigmu marketinga i prodaje ulaznica za priredbe, događaje, manifestacije i doživljaje. Jasno je i neizbježno da će prije ili kasnije krenuti putem digitalizacije marketinga i prodaje svi koji uvažavaju potrebe, želje i očekivanja svoje publike te razumiju velike promjene u njihovom životnom stilu. Internet, mobilnost, dostupnost informacija na svakom mjestu i u svakom trenutku, komuniciranje putem društvenih mreža, opsjednutost potrebom biti 24 sata on-line… Sve to je značajno promijenilo svijet oko nas, međuljudske odnose, ali i nas same, svidjelo se to nama ili ne.

Za one koji to neće htjeti ili neće moći razumjeti, jednostavno neće više biti mjesta. To je jednostavno tako.

Rijeka, studeni 2020. godine

Zoran Bistrički, savjetnik za e-poslovanje