PET TISUĆA ŠPANJOLSKIH LJUBITELJA INDIE-POP ŽANRA NAPOKON NA KONCERTU!

Love of Lesbian
READING TIME: 3 MINUTES

 

Popularna španjolska grupa Love of Lesbian nastupila je 27. ožujka 2021. u Palau Sant Jordi u Barceloni, lokaciji kapaciteta 17.000 gledatelja, pred zamaskiranom publikom. Pet tisuća španjolskih obožavatelja indie-pop žanra prisustvovalo je koncertu na kojem se nije zahtijevala i prakticirala socijalna distanca između gledatelja, ali je svaki od posjetitelja morao imati negativan antigenski test na Covid-19 i nositi visokokvalitetnu zaštitnu masku koje su osigurali organizatori događaja. Ulaznice za rasprodani koncert kretale su se od 23 do 28 eura, a cijena je uključivala i troškove antigenskog testa na Covid-19 te maske koje su bile dostupne na mjestu događanja.

Kupci ulaznica morali su napraviti antigenski test na jednom od tri predviđena mjesta u gradu, a negativan rezultat testa osigurao im je sudjelovanje na koncertu te nesmetano kretanje i miješanje s ostalim posjetiteljima koncerta bez ikakvih ograničenja. Fanovi grupe Love of lesbian obaviješteni su o rezultatima testiranja putem svojih mobitela, a svi s negativnim rezultatom dobili su unikatan kod s kojim su potvrdili već kupljene ulaznice. Prije početka prodaje ulaznica organizatori događaja pozvali su ljude s bolestima srca, rakom i sve one koji su u nekoliko posljednjih tjedana bili u kontaktu s osobom zaraženom Covid-19 da ne sudjeluju u događaju.

Cilj eventa bilo je testiranje učinkovitosti strategije u sprečavanju izbijanja zaraza na budućim kulturnim događanjima, a prema riječima organizatora, koncert u Barceloni bio je najveći komercijalni događaj u Europi od početka pandemije prije više od godinu dana.

Koncert su odobrile španjolske zdravstvene vlasti, a podržali su ga stručnjaci fondacije The Fight AIDS and Infectious Diseases sa sjedištem u Barceloni koja je u prosincu prošle godine organizirala sličnu studiju na malom koncertu s 500 gledatelja.

Ako posjetitelji koncerta primijete bilo kakve zdravstvene promjene u roku od tjedan dana od događaja koji bi ukazivali na infekciju s Covid-19 mogu obavijestiti tim koji predvodi virolog dr. Boris Revollo Barriga, a koji je uključen u izradu zdravstvenih protokola. Prikupljeni rezultati analizirat će se i usporediti s razinom zaraze među općom populacijom kako bi se utvrdilo je li neometano miješanje između publike na koncertu uzrok zaraze.

izvor: The Ticketing Business News, 31. ožujka 2021.